Dóra, a felfedezõ torta "félemelettel"

2011-08-08

sponsored links

Különleges ez a torta most olyan szempontból, hogy a külsejét precíz útmutató alapján készítettem.

Pankának már tavaly is volt szerencsém szülinapi tortát készíteni Hello Kitty figurával, most azonban Dóra a nagy kedvenc, így újra összedugtuk a fejünket a szülõkkel, hogy is lehetne klasszul megvalósítani.

Apuka eredetileg grafikusnak tanult, így kíválóan-remekül meg is tervezte számítógéppel, hogy milyen legyen a torta. Gondolhatnánk, hogy "ja, ez így könnyû!", de valójában sokkal nehezebb volt, mintha teljes egészében rám bízták volna a dolgot.

Kellett ugye egyeztetni, hogy mibõl és hogyan lehet megvalósítani ezt a dolgot belsõleg, így egy kis megalkuvással úgy alakult, hogy az alsó szint egy puha kakaós piskótával és csokikrémmel lett töltve, a felsõ szintnél viszont egy tömörebb vaníliás piskótát használtam, ami inkább muffintésztára hasonlít, így jól faragható. Ezt persze amúgy nem ajánlgatom senkinek, mert a puha verzió mégiscsak finomabb, de itt fel kellett áldozni valamit a dizájn oltárán ugyebár. :)

Sajnos nagyon rossz fotókat tudtam csak készíteni, mert esõs-borús idõ volt aznap, de talán látszik valamennyire mit lehetett belõle kihozni. A mintázat az oldalán persze másképpen esik, meg úgy általában az arányok nem ...


Folytats a blogon ... jepatojtavan.blogspot.com/2011/08/dor...

sponsored links

Keres?s